ΚΟΣΜΟΣ

Ένας ανεξήγητος θάνατος εντείνει το μυστήριο γύρω από την αριστοκρατική οικογένεια των Λουκάν

Ένας ανεξήγητος θάνατος εντείνει το μυστήριο γύρω από την αριστοκρατική οικογένεια των Λουκάν
Ο Ρίτσαρντ και η Βερόνικα Λουκάν twitter/@rtlishman

Σαράντα τρία χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του βρετανού λόρδου Ρίτσαρντ Λουκάν, εντοπίστηκε νεκρή η σύζυγός του, Βερόνικα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου. Ο θάνατος της έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των άλυτων υποθέσεων που ακολουθούν την αριστοκρατική οικογένεια.

Το μυστήριο με την εξαφάνιση του Λουκάν, ενός κομψού, μυστακοφόρου λόρδου γνωστού ως «Λάκι», είχε προκαλέσει αίσθηση, ενώ οι εικασίες σχετικά με το θέμα απασχολούν κατά καιρούς τον βρετανικό Τύπο.

Ο λόρδος Λουκάν εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη του πτώματος της νταντάς των παιδιών του Σάντρα Ρίβετ μέσα στο σπίτι του στο κεντρικό Λονδίνο, το 1974. Η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της από χτυπήματα με βαρύ αντικείμενο.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε αργότερα σε ακτή της νότιας Αγγλίας. Τότε θεωρήθηκε ότι ο λόρδος είχε μπερδέψει την νταντά με την εν διαστάσει σύζυγό του Βερόνικα, η οποία επίσης είχε δεχτεί επίθεση και είχε καταφύγει σε γειτονική παμπ, αιμόφυρτη, για να ειδοποιήσει τις αρχές. Αργότερα η ίδια κατήγγειλε ότι ο λόρδος Λουκάν ήταν ο δράστης της επίθεσης εις βάρος της.

Σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα της 80χρονης λαίδης Λουκάν έπειτα από παραβίαση από την αστυνομία της πολυτελούς κατοικίας της στην ακριβή συνοικία του Λονδίνου Μπελγκρέβια.

«Ο θάνατός της θεωρείται ανεξήγητος, αλλά δεν θεωρείται ύποπτος», ανέφερε η αστυνομία.

Στη διάρκεια των ετών, ο βρετανικός Τύπος έχει φιλοξενήσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εθεάθη ο εξαφανισμένος λόρδος σε διάφορα σημεία του κόσμου, περιλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Ολλανδίας και της Νότιας Αφρικής, αλλά οι συγγενείς του τον θεωρούν νεκρό.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου τον ανακήρυξε νεκρό το 1999 και τον περασμένο χρόνο δικαστής εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου επιτρέποντας έτσι στον γιο του, τον Τζορτζ Μπίναμ, να κληρονομήσει τον τίτλο του.

«Η προσωπική μου άποψη, και νομίζω ότι είναι αυτή που υιοθέτησα όταν ήμουν οκτώ χρονών, είναι ότι ήταν νεκρός από τότε που εξαφανίστηκε», είχε δηλώσει πέρυσι ο γιός του.

Μια από τις πολυάριθμες θεωρίες για την τύχη του Λουκάν, ο οποίος σήμερα θα ήταν 82 ετών, είναι ότι αυτοπυροβολήθηκε και στη συνέχεια δόθηκε ως τροφή σε τίγρεις του ζωολογικού κήπου του φίλου του Τζον Ασπάιναλ. Ο ίδιος ο Ασπάιναλ δήλωσε το 2000 ότι ο Λουκάν είχε δέσει μια πέτρα στον λαιμό του και είχε πέσει στη Μάχγη, όπου και πνίγηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ