Ο Σόιμπλε αποδέχθηκε τη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει τον νέο το ρόλο στην προεδρία της Μπούντεσταγκ.
Η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος την 17η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κάουντερ σε ανακοίνωσή του.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για τη θέση», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.
Ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε σε tweet ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ.
«Κυνηγός» πολιτιστικών θησαυρών: Ο Έλληνας αρχαιολόγος που «πολεμά» τους αρχαιοκάπηλους
15:17
Φον ντερ Λάιεν: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ βασική εγγύηση ασφάλειας
15:05
Τουσκ: Η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες
14:53
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
14:50