ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ένταση στην συνεδρίαση του προεδρείου της CDU

Γερμανία: Ένταση στην συνεδρίαση του προεδρείου της CDU
REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Αναβρασμός επικράτησε την Τετάρτη στην συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), όταν η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει την παραμονή του Φόλκερ Κάουντερ ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν φώναξε εκνευρισμένος «μέχρι πότε θα ισχύει αυτό;», για να τον κατηγορήσει ο κ. Κάουντερ ότι «τηλεφωνεί από δω κι από κει προκειμένου να διαμορφώσει διαφορετική πλειοψηφία». Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, την τάξη ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «τον έβαλε στη θέση του», όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ.

Τελικά ο κ. Κάουντερ, χωρίς αντίπαλο, επανεξελέγη με 186 ψήφους υπέρ, 53 κατά και έξι αποχές, ενώ οι διαρροές ερμηνεύθηκαν ως δυσαρέσκεια των βουλευτών για το αποτέλεσμα των εκλογών, ακόμη και ως «κώδωνας κινδύνου» για την ίδια την Καγκελάριο, όπως αναφέρει το Focus.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ