ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική ζητούν οι Φιλελεύθεροι

Γερμανία: Αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική ζητούν οι Φιλελεύθεροι
EPA/OMER MESSINGER

Εντείνονται οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, με τους Φιλελεύθερους να δηλώνουν ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο σχηματισμό του λεγόμενου συνασπισμού «Τζαμάικα» είναι η αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική.

Μάλιστα οι Φιλελεύθεροι (FDP) κρίνουν θετικά το σχέδιο της κεντροδεξιάς συμμαχίας CDU/CSU να προτείνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι να αναφέρει ότι η κίνηση «αποτελεί ένδειξη της ανοιχτής στάσης της καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ να επιδιώξει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με το FDP και τους οικολόγους Πράσινους».

«Χαίρομαι για τα δείγματα από την Καγκελάριο υπέρ ενός πιθανού συνασπισμού ‘Τζαμάικα'. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών είναι ανοιχτό σε ό,τι αφορά την απόφαση του προσώπου που θα το αναλάβει, σε περίπτωση μιας κυβέρνησης CDU/CSU, FDP και Πρασίνων», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Στην περίπτωση που το FDP συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, μια δημοσιονομική πολιτική είναι κομβικής σημασίας».

Σημειώνεται ότι ο Κουμπίτσκι και ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντντερ έχουν και οι δύο αναφερθεί ως πιθανοί υποψήφιοι για το πόστο του υπουργού Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ