ΚΟΣΜΟΣ

Νεογέννητο εγκαταλείφθηκε σε αυτοκινητόδρομο με χιλιάδες μετρητά πάνω του

Νεογέννητο εγκαταλείφθηκε σε αυτοκινητόδρομο με χιλιάδες μετρητά πάνω του
REUTERS/Chris Keane

Μία επείγουσα κλήση έλαβαν μέσα στο σαββατοκύριακο οι άνθρωποι της αμερικανικής άμεσης δράσης από έναν άνδρα στην πόλη Οκλαχόμα που δήλωσε πως βρήκε ένα βρέφος ενός μηνός εγκαταλελειμμένο στην άκρη αυτοκινητοδρόμου. Η κλήση δημοσιεύθηκε από την αστυνομία την Τρίτη με τις Αρχές να συνεχίζουν να ερευνούν τις αιτίες που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του παιδιού.

Ο Roger Prater, ένας νεαρός κήρυκας σε εκκλησία, ακούγεται στη συνομιλία να εξηγεί σε αστυνομικό της πόλης της Oklahoma το Σάββατο ότι οδηγούσε περίπου 12 παιδιά σπίτι τους από ένα πάρκο ψυχαγωγίας που είχαν πάει και ενώ οδηγούσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 40 είδε κάτι με την άκρη του ματιού του που έμοιαζε με μωρό.

Ο Prater, ένας περιπλανώμενος πωλητής που κάνει καθημερινά 300 με 400 μίλια(483 χλμ. με 644 χλμ.) την ημέρα, είχε θέσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου του στα 70 μίλια( 113 χλμ.) την ώρα όταν ξεκίνησε να κόβει ταχύτητα προσπερνώντας το αντικείμενο που είχε δει και να σταματά μερικές εκατοντάδες μέτρα. Ο ίδιος δεν πίστευε αυτό που έβλεπε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Time ο ίδιος στην συνομιλία του με τον άνθρωπο της άμεσης δράσης είπε «Χαμηλόφωνα είπα πως μόλις είδα ένα μωρό». Ο 46χρονος Prater, είναι ηγέτης του γκρουπ νέων του κέντρου Abba's House of Worship, μίας εκκλησίας που αριθμεί περίπου 120 μέλη και βρίσκεται στην πόλη Ada 84 μίλια( 135 χιλιόμετρα) περίπου νοτιοανατολικά της πόλης της Οκλαχόμα.

Ο Prater βγήκε από το βανάκι του και περπάτησε προς το αντικείμενο που είχε δει καθώς τα άλλα αυτοκίνητα συνέχιζαν να περνούν από δίπλα του. Στάθηκε πάνω από το καρεκλάκι του μωρού. Όπως είπε ο ίδιος το νεογέννητο δεν κουνιόταν και είχε τα μάτια του κλειστά.«Μέχρις ότου να τοποθετήσω το χέρι μου στο χερούλι τα μάτια του άνοιξαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ συνεχίζοντας είπε πως «Το σήκωσα απότομα και το έδωσα στην γυναίκα μου»

Όταν ο αστυνομικός με τον οποίο συνομιλούσε μετέφερε την γραμμή στην τροχαία, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το τηλέφωνο ρώτησε κάπως σκεπτικά τον Prater εάν ήταν σίγουρος πως βρήκε νεογέννητο. Ο Prater αμέσως είπε: «Ναι! Το πήρα από το δρόμο και το έχω στο βανάκι μου».

Φτάνοντας η αστυνομία, βρήκε την ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού, την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης του και $5,500 σε μετρητά μέσα στο καρεκλάκι του. Ο Prater δήλωσε πως το παιδί έδειχνε «μία χαρά» και ήταν ντυμένο με μία ολόσωμη φόρμα του μπέιζμπολ. Όταν το αγοράκι άρχισε να κλαίει ένας άλλος οδηγός που επίσης είχε σταματήσει για να βοηθήσει, και ταξίδευε με το ενός έτους παιδάκι του, του έδωσε καινούριες πάνες.

Οι άνθρωποι της άμεσης δράσης εκτίμησαν πως το παιδάκι είχε εγκαταλειφθεί στους 91 βαθμούς φαρενάιτ (32 βαθμούς κελσίου) για περίπου 30 λεπτά αλλά ανέφεραν πως αυτό ήταν πολύ προσεγμένο. Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Oklahoma είπε ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν την μητέρα του παιδιού με την βοήθεια συγγενών και την πήγαν στο νοσοκομείο για εκτίμηση. Ο ίδιος ανέφερε την Τρίτη πως οι αρχές ακόμα ερευνούν το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ