ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδία: Ποδοπατήθηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό - 22 νεκροί (pics&vids)

Τραγωδία στην Ινδία: Ποδοπατήθηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό - 22 νεκροί (pics&vids)
TUSHAR SADAKE/via REUTERS

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στο χρηματο-οικονομικό κέντρο της Ινδίας, την πόλη Μουμπάι, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος νοσοκομείου.

«Τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στο σταθμό Έλφινστοουν, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, ερευνώνται» δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας που βρέθηκε επί τόπου.

Σύμφωνα πάντως με το BBC, που επικαλείται άλλους αξιωματούχους, το δυστύχημα οφείλεται στον συνωστισμό, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση.

2017 09 29T082745Z 1269104672 RC1C9028A5B0 RTRMADP 3 INDIA STAMPEDE

(Πηγή: REUTERS/Danish Siddiqui)

«Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Ντίπακ Σαβάντ, ο υπουργός Υγείας του δυτικού κρατιδίου Μαχαράστρα, που προέβη στον απολογισμό των θυμάτων.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο σοκάρουν. Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να προφυλαχθούν από τη σφοδρή βροχόπτωση κάτω από τη στέγη μίας πεζογέφυρας με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν.

Ο Μανίς Μίσρα, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βοήθησε κάποιους από τους τραυματίες, είπε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς η αστυνομία και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών δεν απάντησαν άμεσα στο αίτημα για βοήθεια.

3

(Πηγή:TUSHAR SADAKE/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ