ΚΟΣΜΟΣ

Τίλερσον: Θα διατηρήσουμε τις διπλωματικές σχέσεις μας με την Κούβα

Τίλερσον: Θα διατηρήσουμε τις διπλωματικές σχέσεις μας με την Κούβα
REUTERS/Stephanie Keith

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποσύρσει το μεγαλύτερο μέρος των διπλωματών της Ουάσιγκτον στην Αβάνα, ξεκαθαρίζοντας πως οι ΗΠΑ θα «διατηρήσουν» τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Κούβα».

Η απόσυρση που ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές του 50% και πλέον του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στοχεύει στο να «ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των διπλωματών» που θα παραμένουν εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενες νέες «επιθέσεις», εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Ρεξ Τίλερσον υποσχέθηκε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί «με δυναμικό τρόπο» προκειμένου να καθοριστούν τα αίτια που οι διπλωμάτες νόσησαν αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες.

Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στηρίχθηκε στις ανεξήγητες περιπτώσεις ασθενειών που έχουν εμφανίσει αμερικανοί διπλωμάτες στην Αβάνα το τελευταίο έτος. Συνολικά επλήγησαν 21 άτομα, μερικοί εκ των οποίων εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα, όπως εγκεφαλικές βλάβες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ