ΚΟΣΜΟΣ

Η κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν που έθεσε σε συναγερμό ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Η κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν που έθεσε σε συναγερμό ΗΠΑ και Νότια Κορέα
KCNA via REUTERS

Η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα δεν λέει να κοπάσει και, όπως όλα δείχνουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει άλλη μία κίνηση που θα ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Το Reuters επικαλούμενο πηγές του Κορεατικού Συστήματος Τηλεοπτικών Μεταδόσεων (KBS) της Νότιας Κορέας, αναφέρει ότι βορειοκορεατικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν από πυραυλική εγκατάσταση παραγωγής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στην Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι των νοτιοκορεατικών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανακάλυψαν ότι οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν από τον Κέντρο Έρευνας και Μελέτης πυρηνικού εξοπλισμού της Βόρειας Κορέας στο βόρειο τμήμα της Πιονγιάνγκ.

Ωστόσο, πηγή του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν υπήρξαν πράγματι ύποπτες ενέργειες στην περιοχή που αναφέρθηκε.

Οι στρατιωτικοί της Νότιας Κορέας εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας να δώσει εντολή για νέες προκλητικές ενέργειες που θα πυροδοτήσουν το κλίμα, στις 10 Οκτωβρίου, στην 72η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ