ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Δύο γυναίκες τα θύματα της επίθεσης που χαρακτηρίζεται «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια»

Μασσαλία: Δύο γυναίκες τα θύματα της επίθεσης που χαρακτηρίζεται «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια»
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Δύο γυναίκες είναι τα θύματα του οπλισμένου με μαχαίρι άνδρα που πραγματοποίησε επίθεση την Κυριακή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας και την οποία αστυνομική πηγή χαρακτήρισε ως πιθανή “τρομοκρατική ενέργεια”.

Το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασαλίας, έφερε τραύμα στο λαιμό, ενώ το άλλο στο στομάχι, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας στην Γαλλία.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο δράστης πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούν στον σταθμό, αφού είχε προλάβει να μαχαιρώσει δύο ανθρώπους εντός του σταθμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» όταν έκανε την επίθεσή του.

Ο δράστης «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», όπως ανέφερε πηγή των ερευνών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες, διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αντέδρασε σήμερα στην επίθεση στη Μασσαλία, της οποίας επελήφθη η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, δηλώνοντας στο Twitter πως «παραμένουμε σε επιφυλακή».

«Θυμός και θλίψη για τα θύματα. Υποστήριξη στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν», έγραψε επίσης ο Φιλίπ.

Σε ανακοινωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε στη συνέχεια «την οργή και την αγνάκτησή του για την επίθεση στη Μασσαλία που προκάλεσε τον θάνατο δύο συμπολιτών μας» και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας πως η σκέψη του πηγαίνει σε όλους τους Μασσαλιώτες.

Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν.

Ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο ειδικής έρευνας για την αιματηρή αυτή επίθεση, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ