Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι καταφέρθηκε κατά των διοργανωτών του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατηγορώντας τους για εξαπάτηση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το σχέδιο για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο συντηρητικός ηγέτης σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Οι κάτοικοι της Καταλονίας εξαπατήθηκαν για να συμμετάσχουν στην απαγορευμένη ψηφοφορία», τόνισε ο Ραχόι, προσθέτοντας πως το δημοψήφισμα ήταν μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου από την περιφερειακή κυβέρνηση κατά της νομιμότητας και της δημοκρατίας. «Είναι ένα μονοπάτι που δεν οδηγεί πουθενά», διαμήνυσε ο Ραχόι.

Video: Οι κάλπες της βίας στην Καταλονία

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας που τήρησαν τον νόμο και έκαναν την δουλειά τους.

Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα. «Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου (...) στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

Ακόμη, δήλωσε πως θα καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας σε διάλογο για το μέλλον της χώρας, μετά και το δημοψήφισμα.


Διαβάστε επίσης

Θρήνος για τον Σαντιάγκο Κανιθάρες: Έχασε τον 5χρονο γιο του

Αιματηρές συγκρούσεις στη Μαδρίτη μετά τον θάνατο πλανόδιου πωλητή

Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονoυ αγοριού η μητριά του

Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητούν οι Ισπανοί μετά τη δολοφονία οκτάχρονου αγοριού