ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης στο Έντμοντον

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης στο Έντμοντον
REUTERS/Candace Elliott

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του «μοναχικού λύκου», κατά αστυνομικού έξω από γήπεδο στο Έντμοντον του Καναδά, κυκλοφόρησε από κάμερα ασφαλείας. Σε αυτό φαίνεται καρέ καρέ το λευκό αυτοκίνητο, να πέφτει πάνω στον άνδρα και να τον παρασέρνει.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, γύρω στις 20:15 (τοπική ώρα, 05:15 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) κοντά στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Αλμπέρτα όπου διεξαγόταν ένας αγώνας του καναδικού φουτμπόλ.

Ένας άνδρας που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω σε μεταλλικό κιγκλίδωμα και στη συνέχεια σ' έναν αστυνομικό, που βρισκόταν πίσω από το κιγκλίδωμα, εκσφενδονίζοντάς τον σε ύψος πέντε μέτρων.

Στην τρελή κούρσα του, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανατράπηκε. Γρήγορα οι αστυνομικοί έβγαλαν τον οδηγό «από το σπασμένο παρμπρίζ και του πέρασαν χειροπέδες», δήλωσε η Πατ Χάνιγκαν, αυτόπτης μάρτυρας, στην Edmonton Journal.

Ο άνδρας βγήκε από το χτυπημένο όχημά του, έκανε το γύρο του και μετά κατέφερε τουλάχιστον δύο χτυπήματα με μαχαίρι στον αστυνομικό, πριν διαφύγει. Ο ίδιος δράστης, τραυμάτισε τέσσερις περαστικούς με ένα δεύτερο όχημα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Σε δήλωσή της η αστυνομία του Έντμοντ επεσήμανε πως ο περίπου 30 ετών δράστης κατά πάσα πιθανότητα ενήργησε μόνος του.

canada 4

REUTERS/Candace Elliott

«Πιστεύουμε πως είναι ένα άτομο το οποίο έδρασε μόνο, αν και η έρευνα βρίσκεται στην αρχή της», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ζητώντας από «τους κατοίκους του Έντμοντον να παραμείνουν σε επιφυλακή και να παρακολουθούν» κάθε ύποπτη κίνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ