ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα άφησε μόνα τους τα ανήλικα παιδιά της και πήγε διακοπές στην Γερμανία

Μητέρα άφησε μόνα τους τα ανήλικα παιδιά της και πήγε διακοπές στην Γερμανία
JOHNSTON POLICE DEPARTMENT

Μία νεαρή μητέρα από το Johnston της Πολιτεία της Iowa των ΗΠΑ, συνελήφθη από τις αρχές καθώς φέρεται να άφησε μόνα τους τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της στο σπίτι και να πήγε διακοπές στη Γερμανία.

 

Πρόκειται για την 30χρονη Erin Lee Macke συνελήφθη από αστυνομικούς στις 21 Σεπτεμβρίου, έπειτα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία τα τέσσερα παιδιά της είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς επίβλεψη ενηλίκου στο σπίτι.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της 30χρονης, βρήκαν τα τέσσερα παιδιά- 2 ηλικίας 12 ετών και άλλα δύο 7 και 6 χρόνων- μόνα τους.

Η Macke είχε φύγει από τις Η.Π.Α στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό τη Γερμανία όπου ζει ο αδερφός της και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει την 1η Οκτωβρίου.

«Δεν υπήρχε κανείς να επιβλέπει τα παιδιά», είπε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Johnston, Aswegan.

Οι αρχές επικοινώνησαν με τη Macke στη Γερμανία η οποία τους ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε σε δέκα περίπου μέρες.

«Δεν καταλάβαινε, δεν συμφωνούσε μαζί μας, δεν αντιλαμβανόταν τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε έμοιαζε να ανησυχεί» δήλωσε ο Aswegan. «Είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και κατά τη σύλληψή της», πρόσθεσε.

Τελικώς, ύστερα από την επιμονή των αστυνομικών, η Macke επέστρεψε στην Iowa την περασμένη Πέμπτη (26/09) και συνελήφθη στο διαμέρισμά της.

Ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών της Macke, Matthew Macke, μιλώντας στο Inside Edition την παρασμένη Παρασκευή, είπε: «Αυτό που έκανε ήταν μια σκόπιμη πράξη».

Κρατείται στη φυλακή Polk County Jail χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης. Οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν την την κηδεμονία των παιδιών, τα οποία προς το παρόν μένουν σε συγγενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ