ΟΗΕ: Έρευνα για τα περιστατικά βίας στο δημοψήφισμα της Καταλονίας
Λεπτομερή έρευνα για τα περιστατικά βίας που σημάδεψαν το δημοψήφισμα της Καταλονίας ζήτησε από την Ισπανία ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα κάλεσε τις δύο πλευρές να διεξαγάγουν συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος της απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία.
Ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, εξέφρασε ανησυχία για τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή κατά τις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, λέγοντας πως η απόκριση της αστυνομίας πρέπει «σε κάθε περίπτωση... να είναι ανάλογη και αναγκαία».
«Σταθερή πεποίθησή μου είναι πως η παρούσα κατάσταση πρέπει να επιλυθεί μέσω πολιτικού διαλόγου, με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών ελευθεριών», αναφέρεται σε δήλωση του Ζέιντ που εξέδωσε το γραφείο του στη Γενεύη.
Αιγαίο: Πέντε παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις την Πέμπτη από τουρκικά αεροσκάφη
19:43
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με Μητσοτάκη και Μίραν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
19:35
Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον 6,7 χιλιάδες δικαιούχους
19:32
«Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης
19:24