ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αστεροσκοπείο Πεντέλης: Ξεκινά η παρατήρηση του Δία

Αστεροσκοπείο Πεντέλης: Ξεκινά η παρατήρηση του Δία
NASA

Αρχίζει το Σάββατο η παρατήρηση του Δία μέσα από το μεγάλο τηλεσκόπιο Newall στο Αστεροσκοπείο Π. Πεντέλης, η οποία θα συνεχιστεί και για τους επόμενους δύο μήνες περίπου.

Στη βραδινή ξενάγηση-παρατήρηση του Σαββάτου, που θα αρχίσει στις 20:00 και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το κοινό θα παρατηρήσει τους κρατήρες της Σελήνης και τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Δία.

Περισσότερες πληροφορίες από το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης (τηλ.:210-8109107) και στην ιστοσελίδα: https://www.astro.noa.gr/gr/visitorcenter/penteli/. Επίσης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας "Περί Ανέμων & Υδάτων" και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστρονομίας και Διαστημικής Φυσικής, με την υποστήριξη του meteo.gr, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αστεροσκοπείου της Παλαιάς Πεντέλης στις 19 Μαΐου, 16 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Το διαδραστικό πρόγραμμα «Περί Ανέμων & Υδάτων», που απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ανοιχτό πλέον σε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σε όσους θέλουν να μάθουν πώς δημιουργούνται τα καιρικά φαινόμενα. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.meteo.gr/perianemon.cfm, ενώ για κρατήσεις θέσεων στο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/yZHbDv3NSBbZOw7j2.

Εξάλλου, από τις 18 έως 22 Ιουνίου και ώρες 09:00-14:00 τα Κέντρα Επισκεπτών του ΕΑΑ στην Πεντέλη και στο Θησείο θα συνεχίσουν τις πρωινές ξεναγήσεις με εκτεταμένο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις στα τηλεσκόπιο και τους κήπους του ΕΑΑ. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για παιδιά ηλικίας οκτώ-11 ετών. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (210-3490055 - 210-3490112) και στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης (210-8109107). Επιπλέον, καλοκαιρινές δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα από το ΕΑΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ