ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ημέρα Της Γης: Ο Καναδάς υποδέχεται το πρώτο του βισωνάκι εδώ και 140 χρόνια

Ημέρα Της Γης: Ο Καναδάς υποδέχεται το πρώτο του βισωνάκι εδώ και 140 χρόνια

"Αναγγελία γέννησης: το 1ο βισωνάκι γεννήθηκε την Ημέρα της Γης, συγκεκριμένα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου" ανάρτησε η Parc Canada στη σελίδα της στο Facebook για μια επετειακή άφιξη -γεμάτη σημασία.

Ο βίσωνας γεννήθηκε στον εθνικό δρυμό του Μπανφ στην Αλμπέρτα και είναι ο πρώτος που ήρθε στη ζωή τα τελευταία 140 χρόνια σε αυτόν τον βιότοπο στα Βραχώδη Όρη του Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία Parc Canada.

"Το πρώτο μικρό του είδους που γεννιέται στον εθνικό δρυμό του Μπανφ εδώ και 140 χρόνια. Η μητέρα και το μικρό χαίρουν άκρας υγείας" αναφέρει στην ανάρτηση της η Parc Canada.

Η γέννηση αυτή αναμενόταν από τότε που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι προχώρησε εκ νέου στην ένταξη 16 βισώνων, κυρίως θηλυκών, δυο ετών και εγκύων, μέσα στον εθνικό δρυμό του δυτικού Καναδά που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.

Οι βίσωνες που τοποθετήθηκαν σε κλουβιά, ο καθένας τους χωριστά, μεταφέρθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου με ελικόπτερο σε βοσκοτόπι για να αφεθούν ελεύθεροι σταδιακά στην κοιλάδα του Πάνθηρα, μεταξύ των δρυμών του Μπανφ και του Τζάσπερ, 300 χλμ. βορειοδυτικά του Κάλγκαρι.

Την άφιξη χαιρέτισε η Catherine McKenna, Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά.

Οι βίσωνες θα παραμείνουν μέσα σε αυτό το τεράστιο βοσκοτόπι και έπειτα από έναν χρόνο "θα μπορούν να
κυκλοφορούν ελεύθεροι στην περιοχή επανένταξης που βρίσκεται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Μπανφ", σύμφωνα με την Parc Canada.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ