ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", οι οποίοι από σήμερα έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

"Το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση όπου καλείται η εργοδοσία "να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης".

Οι 65 εργαζόμενοι του συγκροτήματος- δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι-στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 έως 15 μηνών, αποφάσισαν σε χθεσινή εργασιακή συνέλευση, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Σε νέα εργασιακή συνέλευση, την προσεχή Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ