ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις για επιστολή υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ που έφθασε στην εξεταστική

Έντονες αντιδράσεις για επιστολή υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ που έφθασε στην εξεταστική
EUROKINISSI

Αντιδράσεις στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας προκάλεσε επιστολή της υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ "Ε.Τ." με την οποία διατείνεται ότι η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, καθώς παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Η εν λόγω υπάλληλος στην 30σέλιδη επιστολή της εκτοξεύει απειλές για τέλεση αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για όποιον βουλευτή συνεχίσει να ασχολείται με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, φθάνοντας μάλιστα, στο σημείο να τους εγκαλεί για εσχάτη προδοσία.

«Εξυβριστικό» και «εκβιαστικό» χαρακτήρισε το κείμενο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ενώ Δημήτρης Μάρδας ζήτησε τη δίωξη της "Ε.Τ." για απειλή προς τους βουλευτές. Από πλευράς ΝΔ, οι βουλευτές της υπογράμμισαν ότι η εξεταστική επιτροπή δεν θα σταματήσει το έργο της και ζήτησαν τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής αποφάσισαν να απευθύνουν ερώτημα στην «επιστημονική επιτροπή της Βουλής» για τη νομική βασιμότητα της απαίτησης της εν λόγω υπαλλήλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ