ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του καθηγητή Άγγελου Συρίγου
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την πλήρη συμπαράστασή του στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παυλόπουλου τόνισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε «απερίφραστα τις εναντίον του επιθέσεις από φασιστοειδή υποκείμενα που στρέφονται ευθέως εναντίον των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών».

Υπενθυμίζεται ότι αφίσες με το πρόσωπο του κ. Συρίγου έχουν κολληθεί, στους τοίχους του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά και στα Εξάρχεια και το Κουκάκι. Στις συγκεκριμένες αφίσες αναγράφεται η φράση: «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο Άγγελος Συρίγος, είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε δεχτεί επίθεση από φοιτητές του στο προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η στοχοποίηση του καθηγητή Συρίγου

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου ζήτησε με ανάρτηση του στο twitter την Τρίτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απαράδεκτη η στοχοποίηση Συρίγου. Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας», έγραψε στο μέσο κοινωνικής αντίδρασης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ