ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σπίρτζη-ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κόντρα Σπίρτζη-ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει μεταξύ του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), με αφορμή την εφαρμογή από σήμερα, Πέμπτη, των ηλεκτρονικών καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, πλέον θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, ενώ από τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ απειλούν ότι θα αναστείλουν από σήμερα την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζουν, των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Εντολή Σπίρτζη για παραπομπή στο πειθαρχικό

Μετά τις απειλές, ο υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει από την Πέμπτη ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βελιγράδι όπου έφτασε την Τετάρτη για επίσημη επίσκεψη, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ να αναστείλουν την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών ζήτησε να ενημερωθούν αμέσως οι εισαγγελικές Αρχές και να πράξουν τα δέοντα.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Οι κάτοχοι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή της κάρτας θα περνούν ανέπαφα το εισιτήριό τους από τα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί από την περασμένη άνοιξη σε όλους τους σταθμούς του δικτύου τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ