ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Διαφωνίες για την ημερομηνία εκλογών

Κεντροαριστερά: Διαφωνίες για την ημερομηνία εκλογών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στην συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, αυτή τη φορά όχι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι δύο υποψηφίων ζήτησαν παράταση της ημερομηνίας, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία της αναμέτρησης από τις εταιρίες που θα αναλάβουν το ηλεκτρονικό σκέλος της διαδικασίας.

Ωστόσο, ένα τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε από τις εταιρείες ΟΤS και WIND, που έχουν αναλάβει την on line ψηφοφορία και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό των υπόλοιπων μελών.

Όσον αφορά τις τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, αυτές παραμένουν ανοικτές, ωστόσο ως βάση είναι ο Νοέμβριος, ενώ μετάθεση, μπορεί να υπάρξει μόνο, λόγω τεχνικών εργασιών των εταιρειών.

Για το θέμα της εξ' αποστάσεως ψηφοφορίας, ο Παντελής Αβραμίδης παρουσίασε την πρόταση που ο Σταύρος Θεοδωράκης απέστειλε στους άλλους υποψηφίους και κοινοποίησε στην επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε ότι το ζήτημα αφορά τους υποψήφιους κι όχι την επιτροπή, η οποία δεν έλαβε καμιά σχετική απόφαση.

Τέλος, η επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή δύο debate ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ