ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για ταυτότητα φύλου και κανάλια

Βούτσης για ταυτότητα φύλου και κανάλια
EUROKINISSI

Πυροσβεστική παρέμβαση του Νίκου Βούτση στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, αλλά και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω των έντονων διαφωνιών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο ζήτημα της αλλαγής ταυτότητας φύλου από τα 15 χρόνια

«Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και παραπέμποντας στη συζήτηση που ξεκινά τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής -όπου «όλα τα ζητήματα θα τεθούν ενώπιοι ενωπίοις», τόνισε ότι το ζήτημα θα ενισχυθεί και φωτιστεί από πολλές πλευρές. «Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα ενισχυθεί το παρόν άρθρο ενδεχομένως, θα φωτιστεί από πολλές πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί κι όλοι να συναινέσουν», ανέφερε, αφήνοντας ανοιχτό ένα παράθυρο τροποποίησης του επίμαχου άρθρου, ώστε να καμφθούν ενστάσεις και επιφυλάξεις.

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως θα υπάρξει πρόβλημα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νίκος Βούτσης απάντησε κοφτά «ποτέ». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής είναι εξαιρετικά πιθανό να τοποθετηθούν στη συζήτηση που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το μεσημέρι και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ αναμένεται να υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τα κόμματα που έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Βούτσης κατά καναλαρχών: Το τζάμπα τέλειωσε

Ένα 24ωρο μετά τις αναφορές Τζανακόπουλου στους καναλάρχες και την κριτική που άσκησε στη ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε «έξαλλος» με τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από το ΕΣΡ. «Να δηλώσω την κατάπληξή μου και την αρνητική ψυχολογία που μου δημιουργεί η ενέργεια του να υποβληθούν ενστάσεις προκαταβολικά για την αδειοδότηση εκ μέρους του ΕΣΡ των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας», είπε και χωρίς να κατονομάσει τη ΝΔ επέκρινε τη στάση της, λέγοντας πως «δεν μπορεί το θέμα αυτό να αφορά κανένα κόμμα, να το πατρονάρει, να το εκπροσωπεί, να το διαμεσολαβεί εδώ πέρα μέσα».

Σημείωσε ότι είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη και καναλάρχη να προβάλλει ενστάσεις και θύμισε ότι το ΕΣΡ αναδείχθηκε με πλειοψηφία 4/5, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ. «Εγώ θίγω το modus vivendi της δημοκρατικής, θεσμικής εξέλιξης και του δήθεν εκσυγχρονισμού που διάφοροι, ενδεχομένως περιμένοντας η παρούσα κυβέρνηση να είναι παρένθεση, το έχουμε ζήσει τρεις, τέσσερεις φορές αυτό κι είναι για γέλια αυτή η ιστορία, θέλανε να παρατείνουν το τσάμπα. Λοιπόν, αυτό το θέμα, έχει κλείσει», επεσήμανε, σημειώνοντας πως κάποιοι παίζουν εν ου παικτοίς, καθώς το θέμα έχει κλείσει με απόφαση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Αποστάσεις από Κωνσταντοπούλου

Ο Ν. Βούτσης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την τέως Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των διοδίων, λέγοντας πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να τις σπάει ούτε να τις σηκώνει, ούτε Πρόεδρος Βουλής, ούτε κανένας, αλλά προφανώς έγινε στο πλαίσιο ενός ακτιβισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ