ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη στην Ιντλίμπ της Συρίας

Ερντογάν: Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη στην Ιντλίμπ της Συρίας
Murat Cetinmuhurdar/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, την Ιντλίμπ, όπου νωρίτερα Σύροι αντάρτες είχαν προειδοποιήσει ότι θα εισέλθουν με την υποστήριξη τουρκικών δυνάμεων.

«Πραγματοποιείται μια μεγάλη επιχείρηση στην Ιντλίμπ σήμερα και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε μέλη του κόμματός του.

Μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ ελέγχεται από τζιχαντιστές. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να δημιουργηθεί ένα διάδρομος τρομοκρατίας στα σύνορά μας με τη Συρία», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες έπειτα από την επιχείρηση στην Ιντλίμπ», κατέληξε.

O Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πως η Ρωσία στηρίζει την επιχείρηση με εναέρια μέσα, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν από τουρκικό έδαφος.

Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως, τουλάχιστον, 13 άμαχοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε αεροπορικές επιθέσεις που αποδίδονται στη συριακή πολεμική αεροπορία.

«Η περιοχή Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ήταν ο στόχος των αεροπορικών πληγμάτων χθες και σήμερα πριν ξημερώσει», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας πως:

Αυτές οι επιδρομές, που πιθανόν πραγματοποιήθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σκότωσαν 13 άμαχους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ