ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στους μετανάστες στον Ασπρόπυργο

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στους μετανάστες στον Ασπρόπυργο
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Την δολοφονική επίθεση με σιδερογροθιές στους δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής στον Ασπρόπυργο, καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος, ζητώντας να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους δράστες.

«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση με στόχο μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο Αττικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία».

Σκληρή ανακοίνωση από το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι:

«αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών - Ελλήνων και μεταναστών - την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες - σύγχρονους δούλους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεννηματά: Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί

«Οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο συγκλονίζουν όλους μας», σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη», υπογραμμίζει και καλεί την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές». «Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ