ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Νέα κόντρα μεταξύ των υποψηφίων

Κεντροαριστερά: Νέα κόντρα μεταξύ των υποψηφίων

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποψηφίους για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών εκλογής της ηγεσίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος.

Πυρά του Ποταμιού σε Γεννηματά – Καμίνη

Το Ποτάμι σχολίασε την ανακοίνωση του κ. Αλιβιζάτου, με αιχμές και έντονες επικρίσεις κατά της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη.

«Η κυρία Γεννηματά επιμένει ότι ο Μαραθώνιος κόβει απλώς την πόλη για τρεις ώρες, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων -ο πρώτος που θα έπρεπε να επισημάνει την ακαταλληλότητα της ημέρας- σιωπά. Οι ευθύνες τους είναι μεγαλύτερες αν αναλογισθεί κανείς ότι στελέχη που έχουν επιφορτισθεί με την προετοιμασία των εκλογών εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες αν θα είναι έτοιμα τα εκλογικά τμήματα και οι εφορευτικές επιτροπές στις 12 Νοεμβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για «παρέλαση μηχανισμών» υποστηρίζοντας ότι επιδιώκεται να συγκροτηθεί κόμμα φέουδο: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, ο κόσμος του Ποταμιού και της Οικολογίας και κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανένταχτοι προοδευτικοί πολίτες θα τους δώσουν την απάντηση. Θα ακυρώσουν τις μηχανορραφίες εκείνων που προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά από την κάλπη. Θα ψηφίσουν για μια παράταξη που θα ενώνει και δεν θα φοβάται τις προκλήσεις. Στις 12 Νοεμβρίου ή όποια άλλη ημερομηνία αποφασιστεί, θα στηρίξουν την πρότασή μας και τον αγώνα μας για μια μεγάλη νικηφόρα προοδευτική παράταξη», τονίζει το Ποτάμι.

Γεννηματά: Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής

«Τελείωσε η συζήτηση για τη διαδικασία και τώρα είναι η ώρα της πολιτικής», είπε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις αντιπαραθέσεις για τον τρόπο ψηφοφορίας, ενώ επισήμανε ότι κάλεσε σε γενικό προσκλητήριο και επιστράτευση όλες τις «προοδευτικές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να παλέψουν και να πετύχουμε».

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι η δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών. «Θα είναι», όπως σημείωσε, «το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής, αλλά δεν τελειώνει με αυτήν».

«Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν. Η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος», συμπλήρωσε.

«Δημιουργούμε το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Ζητάμε τη στήριξη και τη συμμετοχή των πολιτών με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση. Όποιος θέλει κόμματα "μπαλαντέρ", άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού. Εμείς με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο στο εγχείρημα μας. Θα επιμείνουμε στη στρατηγική διάκριση προόδου-συντήρησης, Αριστεράς-Δεξιάς. Θα επιμείνουμε στην εθνική γραμμή για την ανασυγκρότηση της χώρας και την εθνική συνεννόηση για την επιτυχία της. Εμείς είμαστε η εγγύηση πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο διακριτό ρόλο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ