ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεβίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής

Απεβίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία.

Την θλιβερή ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Ο κ. Παντής είχε νοσηλευθεί τον Μάιο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα έπειτα από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Στο ΚΑΤ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, κατάφεραν ωστόσο να τον ανατάξουν.

Ο κ. Παντής ήταν Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος» δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου για την απώλεια του Ι. Παντή.

«Η πορεία του, οι επιλογές του, η στάση του στη ζωή θα αποτελούν παραδείγματα άσκησης του ακαδημαϊκού λειτουργήματος και της πολιτικής με καθοριστικά προτάγματα την ηθική και την αποτελεσματικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για την εκπαίδευση και πρωτοπόρος στην εισαγωγή καινοτόμων οικολογικών δράσεων στο Πανεπιστήμιο. Με το πάθος του αυτό άφησε παρακαταθήκες πολλές ακόμη και σε όσους δεν τον γνώρισαν προσωπικά, αλλά ως επισκέπτες στο υπουργείο θα βλέπουν για πάντα τα έργα που με τόσο πάθος ο Γιάννης φρόντισε να κοσμήσουν το χώρο του υπουργείου, ανασύροντάς τα από τα υπόγεια της Σχολής Καλών Τεχνών. Το υπουργείο Παιδείας είναι φτωχότερο χωρίς αυτόν. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχω στη μεγάλη θλίψη τους», αναφέρει αναλυτικά ο κ. Γαβρόγλου.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ