ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θύελλα» με τις αποκαλύψεις πως αντιπρόεδρος ανεξάρτητης Αρχής είναι σύμβουλος της ΝΔ

«Θύελλα» με τις αποκαλύψεις πως αντιπρόεδρος ανεξάρτητης Αρχής είναι σύμβουλος της ΝΔ

Μείζον ζήτημα έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη πως ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκος Παπαουλάκης συμμετείχε σε συνάντηση της Νέας Δημοκρατίας με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας την περασμένη Δευτέρα, λειτουργώντας ως σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμά του, η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ασημακοπούλου, ζήτησε από τους εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να της παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ώστε να μπορέσει το κόμμα να τις αξιοποιήσει όταν η κυβέρνηση θα δώσει τον νόμο επί του θέματος. Στη διάρκεια της συνάντησης εμφανίστηκε ο κ. Παπαουλάκης και έβαλε θέση δίπλα της, σαν να επρόκειτο για σύμβουλό της.

Υπενθυμίζεται πως έχει θέση αντιπροέδρου στην ανεξάρτητη αρχή που έχει εποπτικές αρμοδιότητες στο ευρύ φάσμα των τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών.

Οι αντιδράσεις στις αποκαλύψεις ήταν άμεσες καθώς δεν έχει καταγραφεί παρόμοια υπόθεση στα χρονικά του ΕΕΤΤ. Επίσης, οι εκπρόσωποι καναλιών, ραδιοφώνων ή παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν συμμετέχουν ποτέ σε κομματικές συναντήσεις, αλλά συζητούν τα θέματά τους με το ΕΣΡ ή την ΕΕΤΤ.

Πηγή της ανεξάρτητης Αρχής έκανε λόγο για «τουλάχιστον αντιδεοντολογική ενέργεια από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ», ενώ κύκλοι της ανεξάρτητης Αρχής τόνισαν πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει κρατήσει τα προσχήματα. Υπήρξαν μάλιστα και αναφορές περί κίνησης που προαναγγέλλει τα επόμενα βήματά του καθώς η θητεία του στην ανεξάρτητη Αρχή λήγει στο τέλος του χρόνου.

Ασημακοπούλου: Δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου

Η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολιάζοντας την είδηση, τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου. «Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής». υποστήριξε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Η ίδια δεν θέλησε να αναφερθεί στην απόφαση των καναλαρχών να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΕΣΡ να είναι επτά οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρών. Όπως είπε η ίδια, έχουμε δημοκρατία και όποιος νομίζει πως θίγεται μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σπίρτζης: Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις Ασημακοπούλου

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου», τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ. Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, τόνισε πως μίλησε με τον Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη

«Όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως», είπε ακόμη ο υπουργός και έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες. Η πρώτη γκρίζα ζώνη ήταν με τον χάρτη των τηλεοπτικών σταθμών, όπου κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν και που είχε σχέση ο κ. Παπαουλάκης, δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος – στη δεύτερη γκρίζα ζώνη – ήταν υπεύθυνος για τον διαγωνισμό όπου η DIGEA, με μετόχους τα επτά κανάλια ήταν η μόνη που πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα. Όπως είπε ακόμη ο κ. Σπίρτζης ο κ. Παπαουλάκης είχε συμμετοχή και στην τρίτη γκρίζα ζώνη που είναι η μηδενική επιτήρηση της DIGEA, ενώ είναι υπεύθυνος και για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τις Ανεξάρτητες Αρχές, να είναι τα μέλη τους και μέλη της ΝΔ και των τομέων ώστε να ελέγχουν κανάλια, ραδιόφωνα, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είπε ο υπουργός ολοκληρώνοντας.

Πώς απαντά η ΔΗ.ΣΥ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ερώτησή του για την υπόθεση, τόνισε πως τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα και να διαφυλάσσουν την ανεξαρτησίας τους.

Ίδια θέση πήραν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησαν από τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να είναι όντως ανεξάρτητα και να μην έχουν ουδεμία εμπλοκή με πολιτικά πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ