ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας ζήτησε ο Κοντονής

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας ζήτησε ο Κοντονής
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: "Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους - ΒΟΥΛΗ - ΤΡΑΒΕΣΤΙ» και με υπότιτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»".

Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ, που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, καταδίκασε επίσης με σημερινή του ανακοίνωση το «ακραίο ρατσιστικό» δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας. Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Σημειώνεται ότι για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας υπέβαλε μήνυση κατά κάθε υπεύθυνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων ο δικηγόρος Άγης Τάτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ