ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδράνεια καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Λοβέρδος για το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στα Χανιά

Αδράνεια καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Λοβέρδος για το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στα Χανιά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

«Αδιάφορα σφυρίζουν οι ελληνικές αρχές» στο θέμα του ακινητοποιημένου πλοίου με τα λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, καταγγέλλει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως μετά από αδράνεια δέκα και πλέον μηνών κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα αναρωτιούνται τί ακριβώς έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου από τη μία πλευρά εντοπίζεται σκαστή λαθρεμπορία τσιγάρων, τα έσοδα που χάνει το δημόσιο από τη λαθρεμπορία τσιγάρων είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο είδος λαθρεμπορίας, ακόμη και του πετρελαίου, και από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση εκδηλώνει αμηχανία και απροθυμία λήψης των κατάλληλων μέτρων.


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να απαντήσει εάν παραμένει το πλοίο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας με τις αρχές να «σφυρίζουν αδιάφορα προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το θέμα στη ρουτίνα και τη λήθη και για ποιο λόγο δεν έχει καλέσει την εταιρία να δώσει εξηγήσεις. «Έχετε κάποια πολιτική δέσμευση ή πολιτικό φόβο και δεν έχετε καλέσει την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση λαθρεμπορίας, αγνοώντας πως η αδράνειά σας μπορεί να παρακολουθείται και από διωκτικές αρχές εκτός συνόρων στο βαθμό που η υπόθεση είναι διεθνώς γνωστή;», είναι το ερώτημα που απευθύνει προς τον υπουργό Ναυτιλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ