ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Κεντρώων σε Παυλόπουλο: Θα χάσεις την ευκαιρία να γίνεις φύλακας της αξιοπρέπειας

Ένωση Κεντρώων σε Παυλόπουλο: Θα χάσεις την ευκαιρία να γίνεις φύλακας της αξιοπρέπειας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απάντηση στην… απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επιστολή του Βασίλη Λεβέντη, με την οποία ζητούσε να μην επικυρώσει τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, έδωσε η Ένωση Κεντρώων.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα τονίζει πως «αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».

Η Ένωση Κεντρώων ξεκαθάρισε πως «εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση. Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη. Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό».

Ακόμη, το κόμμα εκφράζει την ελπίδα του «ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα».

Τέλος, στην ανακοίνωσή αναφέρεται: «την απάντηση για όλα τα ζητήματα, θα την δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Β. Λεβέντης στην ομιλία του στο ξενοδοχείο "Καψής" στις 7 η ώρα το απόγευμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ