ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμμένει στα περί παραίτησης ο Βασίλης Λεβέντης

Εμμένει στα περί παραίτησης ο Βασίλης Λεβέντης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι κεραίας δηλώνει πως εννοεί όσα είπε περί παραίτησης από το βουλευτικό του αξίωμα ο Βασίλης Λεβέντης. «Εγώ ό,τι λέω δεν το αλλάζω», ανέφερε και αυτοχαρακτηρίστηκε «σκυλοντόγκ».

Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε πως δεν πρόκειται να παραμείνει βουλευτής μόνον και μόνον για να παίρνει την αποζημίωση και πως είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

«Στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Καταλάβατε; Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους… Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο», ισχυρίστηκε και δήλωσε πως αηδιάζει μέσα στη Βουλή.

«Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα, τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν θέλω ρε παιδί μου», είπε και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που δεν εισακούονται οι προτάσεις του. «Δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι. Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω το μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου, αυτό κάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ έλεγε θα πελεκάει, παίρνει το μισθουλάκο», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε πως μέχρι τον Μάρτιο η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, αφού η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει μποναμά και να κόψει 2,5 δις ακόμη.

Αφορμή για την απόφασή του αυτή που είναι –όπως ο ίδιος είπε- ειλημμένη, είναι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από το 15ο έτος της ηλικίας. «Ήρθε ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή αντίθετο με την κοινωνική πλειοψηφία εντελώς; Δεν είμαστε αντίθετοι να προστατευθούν τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά να κάνεις μια συνομιλία, εδώ έχει λόγο ένας αθλητικός σύλλογος και δεν έχει η Εκκλησία;», διερωτήθηκε και στρέφοντας τα πυρά του κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζήτησε να αναπέμψει το νομοσχέδιο, είπε: «Ας πάρει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πλάτη του τον Τσίπρα, παίρνοντας απάνω του τον Τσίπρα, θα φύγουν και μαζί, τελεία και παύλα να το ξέρετε. Ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του».

Την ίδια ώρα, να κάνει πράξη όσα λέει ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων που ανεξαρτητοποιήθηκε, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, δηλώνοντας έτοιμη να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας. Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η Κ.Ο. για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση. Σύμφωνα με την ίδια ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός, με εντολή σύγκλισης συνεδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ