ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Χρειάζονται αριστερές τομές και όχι διαχείριση

Σβίγκου: Χρειάζονται αριστερές τομές και όχι διαχείριση
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στις πρωτοβουλίες της πλειοψηφίας για το επόμενο διάστημα αναφέρεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως κορωνίδα τη Συνταγματική Αναθεώρηση με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που να λειτουργεί για την κοινωνία και τους πολίτες.

Η κ. Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτιμά θετικά τα οικονομικά στοιχεία, υπογραμμίζοντας πως η έξοδος από την επιτροπεία θα βοηθήσει στην αποτύπωση αυτών των στοιχείων στην καθημερινότητα των πολιτών. Ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλαβε τη διακυβέρνηση για να διαχειριστεί την εξουσία αλλά για να δημιουργήσει τη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα. Κρίνει ως σημαντικό το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σημειώνοντας πως τόσο αυτό το ταξίδι, «όπως και όλες οι διεθνείς επαφές και πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδουν καθημερινά, εδώ και χρόνια, το επιχείρημα περί απομόνωσής μας στο εξωτερικό, που προβάλλεται ακόμα, από την ακροδεξιά πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Παράλληλα η κ. Σβίγκου τονίζει πως από «αυτήν την επίσκεψη, όσο και το σύνολο των διεθνών επαφών της κυβέρνησης, περιμένουμε να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων και συνολικά στην οικονομία».

Σε μια αποτίμηση του πρώτου κύκλου διακυβέρνησης, η κ. Σβίγκου λέει πως παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες και την επιτήρηση η κυβέρνηση κατάφερε από το 2015 να αυξήσει τον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από 99 εκατομμύρια σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει πάντως «δεν θέλω να ωραιοποιήσω την εικόνα και να αρνηθώ την ασφυκτική δημοσιονομική επιτροπεία που μας εξαναγκάζει σε επιλογές που δεν ανήκουν στη δική μας πολιτική στρατηγική».

Ενώ επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ασκεί μια αριστερή πολιτική, ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, με την κοινωνία όρθια.

Για τις σχέσεις κυβέρνησης -κόμματος η Ράνια Σβίγκου τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «όλες και όλοι μας μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες για τη συνεχή βελτίωση της ζωής των πολιτών, ιδίως των πιο αδύναμων, αυτών που έπληξε περισσότερο η κρίση. Οι ρόλοι βέβαια είναι διαφορετικοί και διακριτοί και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ