ΕΛΛΑΔΑ

«Καταδρομική» παράσταση διαμαρτυρίας από τον Ρουβίκωνα

«Καταδρομική» παράσταση διαμαρτυρίας από τον Ρουβίκωνα
Πορεία διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στη γερμανική Πρεσβείας της Αθήνας, στις 23 Μαΐου 2015 EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Τα άτομα έριξαν φέιγ βολάν με την υπογραφή της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου "Ρουβίκωνας". Οι νεαροί άνοιξαν πανό, το οποίο και εγκατέλειψαν στο σημείο, προκειμένου να διαφύγουν. Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 10- 15 μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας "Ρουβίκωνας", επιχείρησαν να εισβάλλουν στην οικία του Γερμανού Πρέσβη. Τέσσερα τουλάχιστον άτομα, σκαρφάλωσαν στην εξωτερική περίφραξη, και έριξαν φειγ βολάν στο εσωτερικό της αυλής. Παρέμειναν μόλις ενάμισι λεπτό εξωτερικά της περίφραξης, ενώ οι πόρτες της πρεσβευτικής κατοικίας παρέμειναν κλειστές. Στην Πρεσβευτική κατοικία, υπάρχει Αστυνομικός σκοπός.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη Αστυνομική περιπολία, ενώ τα άτομα είχαν αποχωρήσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επτά άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για την επίθεση.

Οι νεαροί, με κάμερα την οποία είχε προσαρμοσμένη πανω του, ένα από τα μέλη της ομάδας των αντιεξουσιαστών, έχουν καταγράψει τη μετάβασή τους, την «καταδρομική ενέργειά τους» και τη διαφυγή τους, ενώ το υλικό χωρίς ήχο ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικου χώρου. Σε κείμενό τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα στον ίδιο ιστότοπο, αναφέρονται στις αποφάσεις και τους χειρισμούς της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, κάνοντας εκτενή αναφορά και στο φράχτη του Έβρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση χρόνο, αν και η κατοικία ανήκει στην Γερμανική Πρεσβεία, ο Γεραμανός Πρέσβης, διαμένει σε άλλη περιοχή, και στην εγκατάσταση, βρίσκεται μόνο ο συντηρητής- κηπουρός του κτηρίου.

Κατά το παρελθόν, η οικία του Γερμανού Πρέσβη είχε βρεθεί στο στόχαστρο δύο τρομοκρατικών επιθέσεων. Tο 2013, τέσσερα μέλη της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" είχαν "γαζώσει" την πρόσοψη της Πρεσβευτικής κατοικίας, στην οποία διέμενε ο Γερμανός Πρέσβης Βόλφγανγκ Ντολτ με δύο kalashnikovs. Από το σημείο είχαν περισυλλεγεί, 60κάλυκες. Ενώ το Μαίο του 1999, η "17Νοέμβρη" είχε πραγματοποιήσει επίθεση στην ίδια κατοικία, του-τότε- Γερμανού Πρέσβη, με ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ