ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δέχθηκα bullying για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου

Γεννηματά: Δέχθηκα bullying για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI//ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την προεκλογική ρητορική και τις υποσχέσεις του, αλλά και στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξή της η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης «εθνικού σχεδίου», ενώ ερωτώμενη για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «προσπαθεί να μπει στα χωράφια μας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά».

«Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, σε κάθε περίπτωση η χώρα όμως χρειάζεται συνεργασίες και μετά τις εκλογές θα πρέπει να δούμε τα κοινά μας σημεία», είπε στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο».

Η ίδια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως τόνισε, «είπε μεγάλα λόγια, έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και μετά ακολούθησε το ναι σε όλα».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την απόφαση για την υπόθεση της Ηριάννας η κ. Γεννηματά τόνισε πως «έχουμε δει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακόμη και οδηγίες, ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε προαναγγείλει απόφαση του ΣτΕ», ωστόσο επεσήμανε:

«Είναι η τακτική της κυβέρνησης γιατί δεν έχει αποτελέσματα, στήνει ένα καθεστώς».

Ερωτώμενη για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την στάση που τήρησε στην ψηφοφορία του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για bullying στο πρόσωπό της.

«Δεν θα κρίνω κανέναν συνυποψήφιο, με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου», είπε, όμως τόνισε πως έγινε στόχος απ’ όλες τις πλευρές.

Αναφορικά με την εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς και την πιθανότητα να μην κερδίσει, η κ. Γεννηματά επεσήμανε: «Δε φοβάμαι κανέναν, δε δίνω μία μάχη για να τη χάσω».

«Εγγυώμαι την ενότητα, το κάθε κόμμα θα αποφασίσει το μέλλον του, το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενοποίησης», είπε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ