ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αερομαχίες» ΝΔ-Καμμένου με φόντο τα F-16

«Αερομαχίες» ΝΔ-Καμμένου με φόντο τα F-16
(EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)

Η συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή, το κόστος της συμφωνίας, το οποίο σύμφωνα με τον Οργανισμό Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια, του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, εκτιμάται στα 2,404 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο η «οροφή» για την Ελλάδα, για τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι 1,1 δισεκ. ευρώ σε βάθος 10ετίας-15ετίας.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καμμένος σημειώνει:

«Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, σχολίαζε: «Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ