ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αερομαχίες» στη Βουλή για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα-Τραμπ

«Αερομαχίες» στη Βουλή για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα-Τραμπ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα –Τραμπ στο Λευκό Οίκο και τη συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικεντρώνουν την κριτική τους στο λογαριασμό των 2,4 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας γενικόλογες και ανέξοδες τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. «Ακούσαμε τι θα κερδίσει η Αμερική από τα F-16, αλλά δεν ακούσαμε τι θα κερδίσει η Ελλάδα», ανέφερε σε παρέμβασή του ο Κώστας Σκρέκας από τη ΝΔ και στρέφοντας τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «εκλέχθηκε ως πρωθυπουργός του «πάρτα όλα» και αποδείχτηκε ο πρωθυπουργός του «δώστα όλα» και τσάμπα». Σημείωσε ότι η χώρα μας δεν κέρδισε τίποτα, ενώ την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν το success story Τσίπρα.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Κώστα Τζαβάρα που χαρακτήρισε νεκροταφείο αριστερών ιδεών την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Εκεί, στον Κήπο των Ρόδων, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να συναισθάνθηκε το τι σημαίνει, όταν ο κήπος των ηδονών να συναντά τον κήπο των οδυνών και τότε είναι βέβαιο ότι απ’ αυτήν την ιστορία μόνο ωφελημένη δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα. Μαζί με αυτό, βέβαια, πιστεύω ότι και όλοι σήμερα αισθάνονται το πόσο επικίνδυνα κάποιες καταστάσεις προσπαθούν από την πλευρά της Κυβέρνησης να εξωραϊστούν, ενώ στο βάθος τους παραμένουν απειλητικές για το μέλλον του τόπου», είπε και πρόσθεσε πως «κάποιος συνεπής Αριστερός, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα χθες και όντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αισθάνεται τον εαυτό του σαν ένα νεκροταφείο αριστερών ιδεών».

Εικονική χαρακτήρισε την πραγματικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.

Σαφή θέση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ζήτησε από τη ΝΔ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, επικρίνοντας τη ΝΔ ότι είναι η μόνη δύναμη που αμφισβητεί τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη. Σε ότι αφορά στην αναβάθμιση των F-16, ο Κώστας Σκρέκας, απαντώντας, διευκρίνισε πως η διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτονόητη και η ΝΔ τη στηρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ