ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης: «Στο επίκεντρο η φορολόγηση του πλούτου»

Χ. Θεοχάρης: «Στο επίκεντρο η φορολόγηση του πλούτου»
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην Ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον, βρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Jim Yong Kim.

Έχοντας αναγνωριστεί, εντός και εκτός Ελλάδας, ως ειδικός σε θέματα φορολογικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που οφείλεται κυρίως στην εμπειρία του λόγω της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και ως ενεργό μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο κ. Θεοχάρης, κλήθηκε να συμμετάσχει ως ομιλητής σε ειδικό πάνελ, που εστίασε στις μεθοδολογίες, τα αποτελέσματα και τις δυσκολίες στη φορολόγηση του πλούτου στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια αυτού του σημαντικού διεθνούς φόρουμ, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις δράσεις που προώθησε και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει η Ελλάδα, ενώ παρουσίασε και την πρότασή του για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και ΦΠΑ στο 20%, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Στην Ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ