ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτικός Σόιμπλε: Είχα ευχηθεί ο Τσίπρας να χάσει τις εκλογές (vid)

Αποκαλυπτικός Σόιμπλε: Είχα ευχηθεί ο Τσίπρας να χάσει τις εκλογές (vid)
Reuters/Φωτογραφία αρχείου

Τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2015, όταν και έγινε πρωθυπουργός, αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ιστορίες», ο «ισχυρός» άνδρας του Βερολίνου… φανερώνει την στρατηγική του προεκλογικού αγώνα του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκλεγεί και να κερδίσει την ηγεσία της χώρας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, του είχε εκμυστηρευτεί πως ο προεκλογικός του αγώνα θα βασιζόταν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, χωρίς όμως τους όρους του μνημονίου.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, γνωστός για την… αφοπλιστική του ευθύτητα είχε απαντήσει στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό, ότι εύχεται να μην κερδίσει τις εκλογές, καθώς δεν θα καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

«Είχαμε συναντηθεί όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, δίχως τους όρους του μνημονίου. Και τότε του είπα πως εύχομαι για το δικό του συμφέρον, να χάσει τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριτικό απόσπασμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ