ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οδηγούμαστε στην εξαθλίωση» λένε οι πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

«Οδηγούμαστε στην εξαθλίωση» λένε οι πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επιστολή που έστειλε στις 12 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, Κωνσταντίνος Πυλαρινός, στον πρωθυπουργό για τις αξιώσεις περισσότερων των 160 πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές διεκδικούν, αναδρομικά από το 2009, αυξήσεις στις συντάξεις τους, συνολικού ύψους έως και 50 εκατ. ευρώ, ώστε να εξομοιωθούν με τις απολαβές δικαστικών.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2016 πρόεδρος επανεξελέγη για Πέμπτη φορά ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Τσιπλάκος (ΝΔ), γραμματέας η Καλλιόπη Μπουρδάρα (ΝΔ), ταμίας η Βασιλική Αλεξανδρίδου (ΠΑΣΟΚ) και μέλη οι Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου (ΠΑΣΟΚ), Ιωάννης Γιαννακόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Ηλίας Παπαηλίας (ΠΑΣΟΚ).

Ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος της ΝΔ το 1989 και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκης (1989-1991), στην επιστολή του αναφέρει σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»:

«Ζητούμε την προσοχή σας επί της παρακλήσεώς μας για μία συνάντησή σας με το Δ.Σ. της Ενώσεως τ.Βουλευτών και Ευρωβουλευτών». Προσθέτει δε πως «κατά τη διάρκεια της μέχρι τούδε θητείας σας, ζητήσαμε τέσσερις φορές συνάντηση και επί του αιτήματός μας δεν λάβαμε καμία, μέχρι τώρα απάντηση».

Ο πρόεδρος της Ενώσεως στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα φτάνει στο σημείο να μιλήσει ακόμη και για κίνδυνο εξαθλίωσης των πρώην βουλευτών. Έγραφε χαρακτηριστικά: «Οι διαμορφούμενες συνθήκες: α) από την άρνηση της διοίκησης να εκτελέσει τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και β) η εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) οδηγούν στην αναπόφευκτη εξαθλίωση τους ανθρώπους που εκπροσώπησαν και υπηρέτησαν εύορκα τον Ελληνικό Λαό την τελευταία πεντηκονταετία».

Μάλιστα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντιμετωπίζει «ταξικά» τα μέλη της Ενώσεως. «Η με ταξικά (ορατά) κίνητρα εχθρική αντιμετώπισή τους, είναι υπόθεση εξοργιστικά άδικη και θεωρούμε ότι μόνον με τα δική σας παρέμβαση και με κοινή λογική μπορεί να αντιμετωπιστούν οι υπερβολές και να αποκατασταθεί το δίκαιο», σημειώνει .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ