ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Σε desperate press release προχωρούν βουλευτές της ΝΔ

Πολάκης: Σε desperate press release προχωρούν βουλευτές της ΝΔ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Η απελπισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τέτοιου βαθμού, ώστε οι βουλευτές της προχωρούν στην έκδοση desperate press releases (απελπισμένα δελτία Τύπου), με "πιασάρικους" τίτλους που αρμόζουν σε ψευδή δημοσιεύματα κιτρινοφυλλάδων και όχι σε δελτία Τύπου βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή «δελτίο Τύπου, που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινού, για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Γ.Ν. Ρόδου».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατάλαβε ότι "ο Πολάκης στέλνει τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου στα νοσοκομεία της Κρήτης", ενώ ο κ. Πολάκης «ανέφερε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 στο Γ.Ν. Ρόδου θεραπεύονταν 36 ασθενείς με συγκεκριμένες αιματολογικές ασθένειες, από 2 ιατρούς αιματολόγους που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου υπηρετούν και δύο ιατροί ογκολόγοι, λαμβάνουν θεραπεία 286 ασθενείς, ενώ παρακολουθούνται περίπου 500. Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί άλλες 2 θέσεις μόνιμων ιατρών ογκολόγων, των οποίων η διαδικασία της κρίσης θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα».

Όσον αφορά στην ανέγερση του καινούριου κτιρίου, ο κ. Πολάκης ανέφερε «πως ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές μελέτες, δεν δύναται να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου είχαν ανεγερθεί το 2000, χωρίς πολεοδομική άδεια, μία εκκλησία και ένας παιδικός σταθμός. Παρόλα αυτά, με το νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος που προβλέπει τη νομιμοποίηση των κτιρίων του Δημοσίου, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και μένει να βρεθούν και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι οικονομικοί πόροι για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης τους κτιρίου και της εγκατάστασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι «η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών περιοχών και αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας, η δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο και σύντομα και στο Βόρειο Αιγαίο, η ίδρυση του Γ.Ν. Καρπάθου, η επικείμενη αγορά τριών πλωτών μέσων που θα επιχειρούν από τη Νάξο, τη Λέρο και τη Ρόδο, η ενίσχυση όλων των υγειονομικών δομών στα νησιά, η επισκευή των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και η περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των αεροδιακομιδών μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με την προσθήκη και ασθενοφόρων 4χ4 για τις δύσβατες νησιωτικές περιοχές, η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Νάξου, η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Γ.Ν. Λέσβου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συμπεριλαμβάνει το σχέδιο αυτό. Αν μόνο με αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απελπιστεί, σίγουρα με αυτά που έπονται θα πέσει σε κατάθλιψη», τονίζει ο κ. Πολάκης.

Καταλήγει ότι «ο κ. Κόνσολας ως αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η "ελαφρά" αντιμετώπιση τόσο λεπτών θεμάτων που αφορούν ασθενείς, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ανθρωπιστική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ