ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γαβρόγλου σε ΝΔ και πρυτάνεις για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια

Επίθεση Γαβρόγλου σε ΝΔ και πρυτάνεις για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου, βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρό του και τις πρυτανικές αρχές που δεν αντιμετώπισαν με σοβαρότητα φαινόμενα παραβατικότητας.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη από τη ΝΔ σημείωσε ότι «η παραβατικότητα είναι υπαρκτή και όχι φαντασιακή» και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους. «Ζητάω από τα πανεπιστήμια προτάσεις και δεν έρχονται», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Μίλησε για ένα πρόβλημα που απαιτεί σύνθετες λύσεις και για το λόγο αυτό έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας υπό τον πρώην υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο για την αντιμετώπισή του.

Επέκρινε δε, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι μιλάει για ανομία και τρομοκρατία στα πανεπιστήμια ενώ –όπως είπε- έχει παντελή άγνοια για την εκπαίδευση. «Τρομοκρατεί ο ίδιος τους πολίτες, άλλο να λέμε ότι τα πανεπιστήμια είναι άνδρα ανομίας και άλλο να καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές, που το κάνουμε απερίφραστα», είπε.

Ο κ. Γαβρόγλου επέκρινε τη ΝΔ και για την ανακοίνωση που εξέδωσε για το επεισόδιο στη Σαντορίνη, όπου χρυσαυγίτες απαγόρευσαν σε μαθητή Αλβανικής καταγωγής να παρελάσει με την ελληνική σημαία, κάνοντας πάντως, λόγο για μεμονωμένο περιστατικό που είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέο.

«Δεν είναι δυνατόν οι μειοψηφίες να τρομοκρατούν τα πανεπιστήμια», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κατσανιώτης ότι η τρομοκρατία και η ανομία πρέπει να είναι έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ