ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Κοινή βούληση όλων των πλευρών να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Κοινή βούληση όλων των πλευρών να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την κοινή βούληση όλων των πλευρών να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

Από την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης, είπε συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους κόμματός του, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα.

«…μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου», είπε ακόμη.

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή και πως εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Αναφορικά με το ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος που η κυβέρνηση θέλει να δώσει για δεύτερη χρονιά στους πολίτες, ο υπουργός διερωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης «θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση» ή «θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πέτυχε να κλείσει με θετικό τρόπο το ζήτημα στην πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας κατατέθηκε η υποψηφιότητα, Γιάννη Μουζάλα, για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι δηλώσεις του έρχονται στον απόηχο των «βολών» που δέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μία πιθανή ευδοκίμηση της υποψηφιότητας αυτής, την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, θα αποτελέσει μία μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, αλλά και μία αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, για την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ