ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σπίρτζη με φορείς και επιχειρήσεις για το νομοσχέδιο για τις μεταφορές

Συνάντηση Σπίρτζη με φορείς και επιχειρήσεις για το νομοσχέδιο για τις μεταφορές
eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγου που αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα, στο διάλογο προσήλθαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), όπως επίσης, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Beat και Uber.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, οι συναντήσεις με όλους τους φορείς έγιναν σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα και με την ολοκλήρωση της κατάθεσης όλων των απόψεων μέσα στην εβδομάδα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Σημειώνεται επίσης ότι στις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον κ. Σπίρτζη. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει ότι «παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου: Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος) και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;». «Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι αν επιθυμούν, ας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει και από ποιες δραστηριότητες προέρχεται, ή όποια άλλα τέλη έχουν πληρώσει…», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ