ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Πόντας: Μπορώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε εντός δημοκρατικού τόξου

Απ. Πόντας: Μπορώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε εντός δημοκρατικού τόξου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της κεντροαριστεράς, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Απόστολος Πόντας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το πολιτικό μήνυμα πρέπει να εκφράζει όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες ενώ θέτει ως κύριο διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας τη συμμετοχή.

«Μπορώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε εντός δημοκρατικού τόξου, με τον οποίο έχουμε συγγενείς απόψεις και σχέδιο αναφορικά με το πώς η χώρα θα μπορούσε να διαφύγει της κρίσης και η κοινωνία της κατάθλιψης στην οποία έχει περιέλθει» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πόντας, χαρακτηρίζοντάς ως «ανήθικο» τον αποκλεισμό «για ιδεολογικούς λόγους ή ατυχείς ηγεσίες και μόνο, ολόκληρα κοινωνικά σύνολα, ιδιαιτέρως σε μια περίοδο που η κοινωνική ενότητα είναι μείζονος σημασίας».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της παράλληλης λειτουργίας των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως «η δύναμη της πολυσυλλεκτικότητας του, είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα προς τη διεύρυνση. Αυτή είναι που θα αδυνατήσει, εάν η ένωση δεν οικοδομηθεί με ασφάλεια αλλά επιβληθεί από ανασφάλεια».

Ο κ. Πόντας υποστηρίζει πως ο νέος φορέας πρέπει να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο, κοινώς «όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες χωρίς παλαιοϊδεολογικές συνοριογραμμές που περιορίζουν αντί να διευρύνουν το πολιτικό μας μήνυμα». Τέλος, για την πορεία της χώρας εκτιμά ότι προς το παρόν «τροχοδρομούμε προς αδιευκρίνιστο προορισμό με συνέπεια άγνωστες και πιθανά δυσάρεστες εξελίξεις!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ