ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής για νόμο Παρασκευόπουλο

Κοντονής για νόμο Παρασκευόπουλο
EUROKINISSI

Εκλογίκευση των ποινών θα προβλέπει ο νέος σωφρονιστικός και ποινικός κώδικας, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το «νόμο Παρασκευόπουλου», σημείωσε πως στόχος της "μεταρρύθμισης" είναι να μην έρχονται προς ψήφιση τέτοιοι νόμοι.

«Με τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα θα επέλθει εκλογίκευση των ποινών που επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να εισηγείται νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης δεν την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ –«σωστά έπαιρνε αυτά τα μέτρα», είπε και πρόσθεσε και πως και στο παρελθόν υπήρξε επανεμπλοκή κρατουμένων μετά την αποφυλάκιση. «Η χώρα είχε ελεγχθεί πολλαπλώς και της είχαν υποβληθεί πρόστιμα και είναι προτιμότερο αντί για πρόστιμα, τα χρήματα αυτά να αξιοποιούνται για την καλύτερη λειτουργία σωφρονιστικού συστήματος», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ