ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανονικά το ντιμπέιτ των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς στη σκιά της επίθεσης

Κανονικά το ντιμπέιτ των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς στη σκιά της επίθεσης
EUROKINISSI

Κανονικά διεξάγεται αυτή την ώρα το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην επίθεση κατά την έναρξη του ντιμπέιτ, είπε ότι τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, επικοινώνησαν μαζί της.

«Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ των 9 υποψηφίων στην ΕΡΤ, αποκαλύφθηκε η ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, κάτι που πυροδότησε έναν κύκλο σφοδρών επιθέσεων από τους συνυποψηφίους τους οι οποίοι έκαναν λόγο για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και φαλκίδευση της ενότητας του νέου φορέα.

Ωστόσο, παρά τις οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εκλογική διαδικασία παραμένει περιορισμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τηλεθέαση του πρώτου debate έφτασε μόλις το 3%. Η γενική αίσθηση στα ΜΜΕ ήταν ότι ουδείς των υποψηφίων βγήκε κερδισμένος, ενώ ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων - συνομιλητών δεν συνέβαλε στην εμβάθυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ