ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Βούτση για τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Αιχμές Βούτση για τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
EUROKINISSI

Αιχμές κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και του συντονιστή του Παναγιώτη Λιαργκόβα για όσα αναγράφει στην τριμηνιαία του έκθεση για το χρέος, αφήνει ο Νίκος Βούτσης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που χαρακτήρισε «λάθος» τις εκτιμήσεις του για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδαγια το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει την έκπληξή του γιατί χρησιμοποιήθηκαν μη έγκυρα στοιχεία.

Με γραπτή δήλωσή του για όσα αναφέρονται για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, ο Νίκος Βούτσης τονίζει πως:

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ