ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις για τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα

Σφοδρές αντιδράσεις για τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα
EUROKINISSI

Όπως έγινε γνωστό εχθές αργά το βράδυ, το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 ΝοέμβρηΔημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απορρόπτου, θα πάρει σήμερα την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης.

Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αντιδράσεις από Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;». Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε μέσω Τwitter, στην διήμερη άδεια στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στην αστυνομία στις 5 Σεπτεμβρίου του 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Η ανάρτηση του γιου του Κουφοντίνα

Μέσω Facebook ο γιος του Κουφοντίνα, Έκτορας, σχολίασε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως «οι μάσκες έπεσαν».

Ειδικότερα, κάνει λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ