ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Τσίπρας στον Αναστασιάδη για το Μνημόνιο

Τι είπε ο Τσίπρας στον Αναστασιάδη για το Μνημόνιο
EUROKINISSI

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με τον αραβικό κόσμο γεγονός που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε, «εσείς βγήκατε πρώτοι από το μνημόνιο, τώρα βγαίνουμε και εμείς».

Για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την εθνική γραμμή για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τη συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, προέταξε ο Νίκος Αναστασιαδης και παράλληλα χαρακτήρισε σημαντική την ευρω-αραβική Σύνοδο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού Ελλάδας- Κύπρου, ώστε οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση.

Για την προσπάθεια της χώρας μας να βγει από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρωθυπουργό της Μάλτας και για τις 2 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφτοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ