ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η εκλογή της Κυριακής μπορεί να μετατραπεί σε «δημοψήφισμα»

Θεοδωράκης: Η εκλογή της Κυριακής μπορεί να μετατραπεί σε «δημοψήφισμα»
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, κόντρα στον «αυταρχισμό» , στο «λαϊκισμό», στη «δημαγωγία» και στις «ιδεοληψίες», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του, στη Θεσσαλονίκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς επεσήμανε ότι η εκλογή της Κυριακής μπορεί να μετατραπεί σε «δημοψήφισμα για όλα αυτά που ζούμε αυτή την εποχή», σε απάντηση στον «αυταρχισμό και στη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση», καθώς και σε ένα «καλό μήνυμα» προς αυτήν, «εάν διακόσιες, τριακόσιες χιλιάδες κόσμου ψηφίσει έναν άνθρωπο, που είναι κόντρα στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στις ιδεοληψίες».

«Η χαρά μου είναι μεγάλη που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος μου δίνει δύναμη. Νομίζω ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες την Κυριακή» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε :

«Καλώ τον κόσμο να αποφασίσει να συμμετέχει για έναν επιπλέον λόγο. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στον αυταρχισμό και στη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτήν την εκλογή, την εκλογή της Κυριακής και σε ένα δημοψήφισμα για όλα αυτά που ζούμε αυτή την εποχή. Θα είναι ένα καλό μήνυμα για την κυβέρνηση, αν αύριο, 200.000 κόσμου, 300.000 κόσμου ψηφίσει έναν άνθρωπο, που είναι κόντρα στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στις ιδεοληψίες».

Ο κ. Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, περπάτησε περίπου δύο ώρες στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και πραγματοποίησε επισκέψεις στο χώρο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», ενώ είχε επαφές το μεσημέρι με στελέχη και πολιτικούς φίλους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ