ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Τεράστια η συμμετοχή για την ανάδειξη του αρχηγού

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Τεράστια η συμμετοχή για την ανάδειξη του αρχηγού
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μαζικά προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες οι πολίτες συμμετέχοντας στην διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν οι εννέα υποψήφιοι, περισσότεροι από 210.000 πολίτες ψήφισαν στα σχεδόν χίλια εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, όπου σημειώθηκαν ουρές, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες είχε σαν αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, η οποία ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 20:00 σε ολόκληρη την Ελλάδα, πλην της Αθήνας όπου η ψηφοφορία θα διαρκούσε βάσει προγράμματος ως τις 21:00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, ανεξάρτητα από τον νικητή, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό «ότι ο κόσμος έδειξε πως θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη».

Εκλογές Κεντροαριστερά: Ουρές στις κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα

«Ο κόσμος θέλει κάτι ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, που να μην ταυτίζεται ούτε με τη συντηρητική παράταξη, ούτε με τη στασιμότητα της σημερινής κυβέρνησης», επεσήμανε για να συμπληρώσει πως η συμμετοχή είναι «απάντηση σε όσους ειρωνεύονταν αυτήν την προσπάθεια».

Η συμμετοχή των πολιτών όπως διαμορφώθηκε ανά περιφέρεια, ως τις 21:00: Θεσσαλία: 12.880, Κρήτη: 19.000, Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 9.500, Στερεά Ελλάδα: 8.500, Νότιο Αιγαίο: 5.500, Δυτική Μακεδονία: 5.250, Βόρειο Αιγαίο: 3.250, Αττική: 75.000, Δυτική Ελλάδα: 15.000, Πελοπόννησος: 13.400, Ήπειρος: 7.800, Ίονιο: 3.800, Κεντρική Μακεδονία: 30.200.

Εκλογές Κεντροαριστερά: Μεγάλη η προσέλευση των ψηφοφόρων (pics)

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, τα οποία ξεπεράστηκαν γρήγορα.

Εκλογές Κεντροαριστέρα: Στις κάλπες οι υποψήφιοι για την ηγεσία (pics)

Εκτός απροόπτου τα επίσημα αποτελέσματα θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Εκλογές Κεντροαριστερά: Ψήφισαν Παπανδρέου-Βενιζέλος-Σημίτης (pics)

Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% + 1ψήφο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Την ικανοποίησή τους για την μεγάλη συμμετοχή εξέφρασαν και οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Για γεγονός ιστορικών διαστάσεων κάνει λόγο σχολιάζοντας τη συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ